INTERAKTIVNI EKRANI - Smart Technologies

    Technologies            

INTERAKTIVNI FLAT  EKRANI / PANELI/ZASLONI

SMART Board GX serija  SMART Board MX           SMART 6000S       Smart-7000-Series-LED                                                                                         

SMART interaktivn ravni ekrani / zasloni ili interaktivni flat ( ravni ) paneli (IFP) su generacijski novija rješenja od interaktivnih ploča s projektorom. Oni su kombinacija visokokvalitetnog LCD LED ekrana i odgovarajuće tehnologije dodira (touch technology).

Prednosti interaktivnih flat panela (IFP) u odnosu na interaktivne ploče (IP) s projektorom:

 • Uz interaktivne flat panele nije vam potreban projektor, jer širokokutni ekrani podržavaju Ultra 4K rezoluciju (3840 x 2160 ).
 • Korisnik nema visokih troškova zamjene dotrajalih projektorskih lampi te nema rasipanja energije i topline.
 • Korisnik više nema problem sa sjenom i refleksijom kao kod projekcija putem projektora
 • Radne prostorije nije potrebno zamračivati jer interaktivni ekrani imaju ambijentalne senzore koji automatski prepoznaju razinu osvijetljenosti u radnoj prostoriji.

Određeni tipovi i modeli flat panela imaju ugrađeno računalo (OPS) ili samo utor za vlastito OPS računalo, a ako to ne koristi, onda je za potpunu funkcionalnost IFP-a potrebno putem odgovarajućih konektora/kablova spojiti ga na eksterni PC ili prijenosno računalo.

Prstom ili olovkom kontrolirate programe, uređujete sadržaje i dokumente, stvarate zabilješke. Pregled sadržaja i zabilješki je transparentan svim sudionicima predavanja ili prezentacije.

Uz interaktivne flat panele koristi se i odgovarajući kolaboracijski softver koji podržava sve aktualne formate datoteka, kao što su Adobe Acrobat, Power Point, Word i Excel. Sve bilješke i komentari na dokumentu s ekrana mogu se snimiti i/ili  mijenjati. Sačuvane i spremljene dokumente/sadržaje možete prebaciti na USB memoriju ili ih proslijediti putem e-maila.

Različiti video konektori na flat panelu omogućavaju povezivanje različitih video komponenti - uređaja, kao što su dodatna računala, BlueRay player ili video konferencijski sustav i sl.

TECHNOLOGIES

INTERAKTIVNI FLAT (ravni) EKRANI/PANELI/ZASLONI   EDUKACIJU

SMART interaktivni flat ekrani/paneli/zasloni (IFP) koji se koriste prevenstveno u obrazovanju ili poslovnim subjektima izvode se u nekoliko različitih serija/modela, od kojih se svaka  proizvodi u više različitih veličina. 

 • SERIJA GX100
 • SERIJA MX200
 • SERIJA 6000S 

Serija GX100

Ova serija SMART interaktivnih ekrana/panela/zaslona je najnovija generacija (travanj 2021.) SMART interaktivnih rješenja i izvedena je u Advanced IR (infrared) tehnologiji.

Proizvodi se u 3 različite veličine: 65", 75" i 86"

 Modeli interaktivnih ekrana/panela iz ove serije su:

 • SBID-GX165 - veličina ekrana 65" (165,1 cm dijagonalno)
 • SBID-GX175 - veličina ekrana 75" (190,5 cm dijagonalno)
 • SBID-GX186 - veličina ekrana 86" (218,5 cm dijagonalno)

                                                                                    Svi ovi modeli imaju sljedeće karakteristike:                 

SMART Board GX serijaRezolucija je ultra HD (3840x2160), 20 dodirnih točaka, format 16:9zvučnici (2x15 W),  osvijetljenost >400 cd/m2, ambijentalni senzor za automatsko prepoznavanje osvijetljenosti prostorije...,ugrađen je IQ Android (Oreo 8) uređaj koji omogućava da se s jednim dodirom pristupi: web pregledniku (web browser), bijeloj radnoj ploči za pisanje i crtanje (whiteboard) i bežičnom prijenosu sadržaja s ekrana na neki od iOS ili Android mobilnih uređaja te neko računalo.

U kompletu su: IFP, 2x olovke, 2x antene, daljinski upravljač, nosač za zid (opcionalno), USB kabel, kabel za napajanje...

Klaboracijski softverski paket SMART Learning Suite (SLS) u koji su uključene aplikacije: SMART Notebook, SMART Response 2 SMART Lesson Activity Builder (LAB) i SMART Online, s 1-godišnjim licencama) je OPCIONALAN, ali je uključena Osnovna (Basic) verzija aplikacije SMART Notebook.

Detaljnije na linku: Serija GX

 Serija MX200

Ova serija SMART interaktivnih flat panela proizvodi se u HyPr (Hybrid Precision) Touch with Advanced IR (infrared) tehnologiji u 4 modela (veličine): 55", 65", 75" i 86"  

Modeli interaktivnih ekrana/panela iz ove serije su:

 • SBID-MX255 - veličina ekrana 55" (139,7 cm dijagonalno)
 • SBID-MX265 - veličina ekrana 65" (165,1 cm dijagonalno)
 • SBID-MX275 - veličina ekrana 75" (190,5 cm dijagonalno)
 • SBID-MX286 - veličina ekrana 86" (218,5 cm dijagonalno) 

MX-265Svi ovi modeli  imaju sljedeće karakteristike:

Rezolucija je ultra HD (3840x2160), 20 dodirnih točaka, format 16:9, ugrađeni zvučnici (2x15 W), osvijetljenost 350-400 cd/m2, ambijentalni senzor koji automatski prepoznaje osvijetljenost prostorije...Ugrađen je IQ Android (Oreo 8) uređaj koji omogućava da se s jednim dodirom pristupi: web pregledniku (web browser), bijeloj radnoj ploči za pisanje, crtanje (whiteboard) i bežičnom prijenosu sadržaja s ekrana na neki od iOS ili  Android mobilnih uređaja te neko računalo.

U kompletu   su: IFP, nosač za zid, 2x olovke, daljinski upravljač, kabeli USB i za el. napajanje..., kolaboracijski softverski paket  SMART Learning Suite (uključene aplikacije: SMART Notebook,  SMART Response 2 SMART Lesson  Activity Builder  (LAB) i SMART Online), s 1-godišnjim licencama. 

Detaljnije na linku: Serija MX

  Serija 6000S 

Ova serija interaktivnih flat ekrana/panela/zaslona proizvodi se u HyPr Touch with InGlass tehnologiji u 3 veličine 65", 75" i 86".

Modeli interaktivnih ekrana/panela/zaslona iz ove serije su:

 • SBID-6265S - veličina ekrana 65" (165,1 cm dijagonalno)
 • SBID-6275S - veličina ekrana 75" (190,5 cm dijagonalno)
 • SBID-6286S - veličina ekrana 86" (218,5 cm dijagonalno)

SMART 6000SSvi ovi modeli imaju sljedeće karakteristike:

Rezolucija je ultra 4K (3840x2160), multitouch s 20 dodirnih točaka (16x dodir, 2x olovke, 2x brisači), format 16:9, ugrađena 2 zvučnika 2x20 W, osvijetljenost >350 cd/m2..., ugrađen IQ Android (Oreo 8) uređaj koji omogućava da se s jednim dodirom pristupi: web pregledniku (web browser), bijeloj radnoj ploči za pisanje i crtanje (whiteboard) i bežičnom prijenosu sadržaja s ekrana na neki od iOS ili Android mobilnih uređaja te neko računalo. Svi modeli imaju 3 senzora i to: za automatsko prepoznavanje: osoba u blizini, za automatsko prepoznavanje ambijentalne osvijetljenosti radnog prostora, za očitavanje sobne temperature i vlage.

U kompletu su: IFP, nosač za zid, 2x olovke (crna i crvena), 2x brisači, udaljinski upravljač, kabeli USB i za el. napajanje..., kolaboracijski softverski paket SMART Learning Suite (uključene aplikacije: SMART Notebook, SMART Response2, SMART Lesson Activity Builder (LAB) i SMART Online), s 1-godišnjim licencama.                                                                          

                                                                                                            Detaljnije na linkuSerija 6000S 

   

Smart Technologies

SMART_Board_X885.jpg
   

AVOCOR

Vividtouch logo.jpg
   

Panasonic

panasonic_logo.jpg
   

Aastra

aastra_logo.jpg
   
© ALLROUNDER