INTERAKTIVNE PLOČE - Smart Board

                                                                TECHNOLOGIES

                  INTERAKTIVNE PLOČE 

                                               (SMART Board)

                sbx885ix 87 incha

                                       SMART board X880                                                                                   SMART board X885

Interaktivne ("pametne") ploče SMART Board prve u svijetu proizvela je kompanija SMART Technologies (Kanada) i do danas je ostala vodeći svjetski proizvođač različitih interaktivnih i prezentacijskih rješenja.

Na interaktivnoj pločI možete pisati i crtati te potom sadržaj s radne površine interaktivne ploče spremiti na računalo. Spremljeni materijali mogu se ispisati na pisaču ili proslijediti e-mailom, tako da vaša publika-sudionici sada mogu biti koncentrirani i fokusirani samo na predavanja, a ne i na vođenje osobnih zabilješki..
U kombinaciji sa računalom i projektorom SMART Board interaktivna ploča pretvara vašu radnu prostoriju u dinamičnu audio-video sredinu, jer možete prezentirati i video sadržaje.
Na interaktivnoj ploči možete pisati prstom ili digitalnom olovkom te brišete brisačem (kao funkcija miša).

Ako uzmete olovku ili brisač u ruku, kontrolna polica na ploči (Control Panel) na kojoj su položene olovke i brisač, prepoznat će što ste izabrali, a gumbi na toj polici omogućuju vam poziv tastature, funkcije desne tipke miša i pomoći.

Ideje i bilješke možete izraditi i spremiti i kao digitalni materijal u softverskom alatu SMART Notebook, koji je sastavni dio prodajnog kompleta SMART boarda (za verzije s projektorom). Po želji ga možete mijenjati, uređivati ili pretvarati u drugu programsku formu kao što su: Power Point, Word, Excel ili AutoCAD.

SMART Notebook Software omogućuje između ostaloga i funkciju "Dual Touch" - dvostruki dodir. Odabirom te ikone na programskoj formi ploču mogu istovremeno upotrebljavati dva korisnika, odnosno ploču dijelite na dva dijela. Povratak u standardni mod rada (cijeli ekran za jednog korisnika) ostvarujete ponovnim dodirom ikone Dual Touch.

Interaktivne ploče s projektorom predstavljaju interaktivne sustave u čijem kompletu su:

 • Interaktivna bijela ploča (SMART board)
 • Kontrolni panel s olovkama i brisalom ili softverski izbor olovke i brisača
 • Projektor (projekcija sprijeda) na kratkom (do 1 m od zida) ili ultra kratkom (do 0,5 m od zida) zidnom nosaču za prikaz video sadržaja s računala ili drugog medija. Projektor se postavlja neposredno iznad same ploče.
 • Programski softverski kolaboracijski paket SMART Learning Suite. U paketu su 4 aplikacije: SMART Notebook software, SMART Lesson Activity Builder i SMART Response2 i SMART Online.
 • Zidni nosač za interaktivnu ploču i projektor

Vrste i izvedbe interaktivnih ploča

SMART board interaktivne ploče proizvode se u verzijama X800 i X885.

Ovisno o formatu (omjeru stranica) SMART Technologies ima u ponudi dva tipa interaktivnih ploča:

 • Standardni format (4:3)
 • Širokokutni format (16:10) - imaju do 20% veću radnu plohu od standardnog formata.

Interaktivne ploče bez projektora namjenjene su za rad sa vašim već postojećim projektorom i računalom.

Interaktivne ploče s projektorom omogućuju video prezentacije. Projektori se postavljaju na zid, neposredno iznad ploče na kratki (ST) ili ultra kratki (UST) nosač, kako bi se smanjila sjena i refleksija.

Sve ploče u kompletu su opremljene sa zidnim nosačem (Wall maunt bracket), no postoji mogućnost da se interaktivna ploča postavi i na odgovarajući samostojeći mobilni podni stalak (Mobile Floor Stand). Pri tom je moguće i podešavanje pozicije ploče po visini.

Modeli interaktivnih ploča: 

 • SB X880 - 77" (195,6 cm dijagonalno), format 4:3, s odgovarajućim projektorom na kratkom (ST) ili ultrakratkom zidnom nosaču (UST)
 • SB X885 - 87" (221,0 cm dijagonalno), format 16:10, s odgovarajućim projektorom na kratkom (ST) ili ultrakratkom zidnom nosaču (UST)

Interaktivne ploče proizvedene su u DViT(Digital Vision Technology) tehnologiji s 4 kutne kamere. 

Na sve ove modele interaktivnih sustava mogu se postaviti i dodatni stereo zvučnici tipa SMART SBA-L. Takvi zvučnici namjenjeni su za poboljšanje zvuka u većim prostorima.

  TECHNOLOGIES

                           DODATNA OPREMA I SOFTVERI

 

InteraktivnI flat paneli i interaktivne ploče sa i bez projektora mogu se radi dodatnih funkcionalnosti naknadno dograditi odgovarajućom, potpuno kompatibilnom SMART dodatnom opremom i softverima.

  Asortiman te dodatne opreme za interaktivne flat panele i ploče je vrlo širok:

 • Softverska rješenja za interaktivne flat panele i ploče (SMART Learing Suite, SMART Meeting Pro, SMART TeamWorks, ...)
 • USB stereo zvučnici, tip SBA
 • Samostojeći podni i zidni mobilni stalci, podesivi po visini, za flat panele i ploče 
 • Zidni nosači za flat panele i ploče
 • Dokument kamera 

 

SOFTVERI  ZA INTERAKTIVNE FLAT PANELE I PLOČE 

 

SMART Learning Suite (SLS)

To je integrirana obrazovna softver platforma, odnosno softverski paket koji sadrži 4 aplikacije:

 • SMART Notebook Software,
 • SMART Lesson Activity Builder i
 • SMART Response 2
 • SMART Online  

SMART Notebook Software je najbolji kolaboracijski alat za interaktivne flat panele i ploče i primarno je namjenjen za potrebe edukacije. Sadrži alate za izradu sadržaja za učenje i pripravaka za nastavu. Jednostavno koristite vrlo bogatu galeriju u kojoj je puno slika, zvučnih datoteka, video snimaka, animacija u 3D. SMART Notebook 15 podržava uvoz datoteka različnih formata kao što su Power Point, Excel, Word. 

Smart Leson Activity Builders je softver kojim:

 • Napravite zabavne, uzbudljive i obrazovne aktivnosti u manje od pet minuta.
 • Napravite složene i vizualno atraktivne obrazovne aktivnosti
 • Napravite različite interaktivne aktivnosti sa istim sadržajem, kako bi "pojačali" određene teme.

                                                      SMART Response2 je aplikacija za testiranje, odnosno provjeru znanja učenika/studenata. Pri tom                                                                  možete prilagoditi potrebno vrijeme za odgovore, a rezultat imate odmah po izvršenom testiranju i                                                                    možete ih imati iskazane: po učeniku, po pitanjima,...                                                       

                                                      SMART Online je aplikacija za rad na daljinu.  

 

SMART Meeting Pro

Nadopunjava timski rad i povećava produktivnost takvog rada.
Ovaj interaktivni software za interaktivne flat panele i ploče namjenjen je prevenstveno za poslovna (Business) rješenja i omogućava vam da ideje pretvorite u  digitalan oblik i potom ih razmjenjujete.

Na interaktivnom flat zaslonu ili ploči možete prikazati vaše datoteke (file i foldere) s računala i zapisati sve vaše zabilješke na jednom mjestu. Pri tom možete označavati file-ove u standardnim Office aplikacijama, pisati zabilješke preko web stranica ili jednostavno napraviti zabilješku na interaktivnoj plohi te je onda  pohraniti  i odmah distribuirati online. 

 

 USB STEREO ZVUČNICI ZA INTERAKTIVNE PLOČE 


SMART sistem zvučnika (SBA) namjenjen je za seriju interaktivnih ploča SMART Board 600 i 800 bez projektora.
Stereo zvučnici SBA-L su s pojačalom i postavljaju se na interaktivnu ploču.

Stereo zvučni sistem je namjenjen za interaktivne ploče: SMART Board M680, SMART Board M685, SMART Board 880 i SMART Board 885.

 

 SAMOSTOJEĆI PODNI MOBILNI STALCI ZA INTERAKTIVNE PLOČE 

Stalak tipa FS-670

Interaktivne ploče SMART board se standardno isporučuju sa odgovarajućim nosačem za postavljenje ploče na zid. No, zbog specifičnih zahtjeva korisnika ploče je moguće postaviti i na samostojeći podni pokretni (s kotačićima) stalak tipa SMART FS-xx. On je namjenjen za postavljenje interaktivnih ploča SMART board bez projektora, od veličine 64" do 87" (dijagonala), kako i ploča bila pomična u odgovarajućem prostoru.

 

 ZIDNI NOSAČ ZA INTERAKTIVNE PLOČE - PODESIV PO VISINI

Smart Board zidni nosač podesiv povisini za interaktivne ploče SMART board s i bez projektora i to: SB660i, SB680i, SB880i, SB885 i SB885ix

Podešavanje ploče: Po vertikali (gore - dolje) do 25" (63 cm) na odgovarajuću visinu.
Sigurnost: Podešavanjem ploče po visini na zidu, nosač se automatski zaključa u odgovarajuću poziciju.
Instalacija: Proizvod se instaluira jednostavno i brzo na univerzalni zidni nosač.
Dimenzije: Bez SMART Board™  su 109 cm × 145 cm × 14 cm
Težina: Bez SMART Board™ 98 lb. (44.4 kg)
 

 

DOKUMENT KAMERA 

SMART Document Camera 650Dokument kamera SMART 650 je poseban, ali uz to i i  jednostavan nastavni alat.

Korištenjem dokument kamere u kombinaciji sa  interaktivnom pločom i projekcijskim ekranom, sudionicima možete prezentirati različite sadržaje. Uporaba je jednostavna, tako što se predmet postavi pred kameru na projekcijski podij ili se koristi pokretna mehanička ručica za snimanje u prostoru.

Kamera se priključuje na računalo ili interaktivni ekran/ploču.
Možete je koristiti za sve prikaze objekata u realnom vremenu, bilo da su oni statični ili u pokretu, kao što je npr. gledati znanstveni pokus u realnom vremenu, ili listati knjigu i ukazati na važne dijelove u tekstu, a sve to istovremeno vidjeti na interaktivnom ekranu/ploči.

 

 

Našim korisnicima i partnerima, za različite namjene, u mogućnosti smo ponuditi i implementirati najmoderniju prezentacijsku i multimedijalnu opemu kao što su:

 • Projektori različitih namjena i kvalitete
 • Projekcijska platna raznih dimenzija, električna i manualna
 • HD kamere
 • Dokument kamere
 • i drugu opremu

 

   

Smart Technologies

SMART_Board_SBM680.jpg
   

AVOCOR

Vividtouch logo.jpg
   

Panasonic

panasonic_logo.jpg
   

Aastra

aastra_logo.jpg
   
© ALLROUNDER