INTERAKTIVNE TOUCH FOLIJE

             Touch foil

 

Interaktivne touch folije omogućuju da se na staklu izloga - ureda i drugdje unutar određenog prostora napravi "interaktivni ekran". Naime, projekcijom sa male udaljenosti i sa dobrom rasvjetom uz pomoć interaktivne folije može se na prozorskom staklu generirati vrlo kvalitetnu slika, što privlači pažnju kupaca - prolaznika.
Takav interaktivno rješenje  omogućuje prolaznicima da jednostavnim dodirom na staklu izaberu proizvod ili usluge ili traže informaciju i kada je trgovina-ured zatvoren, odnosno kada ne radi.

Osobitosti ovakve interaktivne touch folije su:

 • funnkcionira 7 dana / 24 sata
 • funkcionira kroz jednoslojna stakla debljine do 15 mm
 • funkcionira na dodir i s rukavicama na rukama
 • Prikaz slike moguć je s projektorom ili s LCD TV uređajem (plazma nije kompatibilna za ovo rješenje)
 • folija ima sučelje (interface) s USB konektorom i driverom kojim se spaja na računalo
 • nije potrebno izrezivati staklo na izlogu
 • otporna je na udarce, vlagu i vrućinu
 • nema potrebe za dodatnim instalacijama u eksterijeru
 • ima odličan kut gledanja
 • izvode se u različitim veličinama ( dijagonalno )

 

Interaktivne touch folija je providni film osjetljiv na dodir koji se nanosi - postavlja na staklo ili na  slične plohe kako bi ploha dobila interaktivnu dodirnu (touch) sposobnost.

Dostupne su u veličinama od 30 " ( 77,1 cm )  i 167" ( 424.2 cm ).

Interaktivna touch folija koristi jedinstvenu kapacitivnu touch  tehnologiju i sastoji od dvije providne, mikronski tanke laminirane plastične folije s ugrađenim mega-tankom XY rešetkom koju čine niti za očitavanje i koje vode do elektroničkog PCB kontrolera.

 

 

Moguće je koristiti obje vrste projekcije i Front ( s prijeda ) i Rear  ( pozadinska ). Projekciju, odnosno prikaz slike na interaktivnoj foliji moguće je napravit na 2 načina:

 • s kvalitetnim LCD LED monitorom / displejem ( jakost osvjetljenja > 700 cd /m2 , kako bi se izbjeglo zasjenjivanje sunca ) koji se poveže s PC-jem na koji je također priključena i interaktivna touch folija i
 • s vrlo kvalitetnim ili profesionalnim ( za rad 7 dana / 24 sata ) projektorom s više od 5000 ANSI lumena

 Prikaz slike s LCD i LED displejem - Front

 

Na udaljenosti od otprilike 1 - 2 cm od stakla s unutarnje strane izloga postavlja se odgovarajući LCD ili LED displej koji se poveže s PC ili notebookom. Na PC se nalazi spremljani određeni sadržaji, aplikacija ili ostvaruje konekcija na internet. Na displeju se prikazuju odgovarajuće slike - sadržaji koje korisnici kroz interaktivnu foliju vide s vanjske strane na izlog staklu.

Na taj način displej daje preko interaktivne folije FRONT sliku na izlog staklo,

 

 

 

Prikaz slike  s projektorom - Rear

Touch foil rear projekcija

Prikaz slike na staklo - izlog može se raditi i s projektorom koji je spojen na PC ili notebook i projicira sliku na interaktivnu foliju - staklo. Projektori iz prostora ( pozadinski – rear ) projiciraju sliku na interaktivnu foliju koja  se izvana vidi obrnuto. Da bi se to izbjeglo i da se na izlogu vidi pravilna slika, na već postavljenu interaktivnu foliju stavlja se tanki Rear film. U tom slučaju, a gledajući izvana redosljed  je: staklo --> interaktivna folija --> rear film

Folija se u pravilu postavlja s unutarnje strane staklenog izloga, odnosno security jednoslojnog stakla, max. debljine do 15 mm. Interaktivna folija ima ugrađeno sučelje ( Interface ) s flat kabelom s  i USB konektorom, a koje služi za spojanje interaktivne folije s PC ili notebookom.

Postavljanje interaktivne folije moguće je na 2 načina i to: Adhesive mounting i Removable mounting

 •       Adhesive mounting – Fiksna montaža za jednokratno korištenje interaktivne folije. Koristi se ljepilo za povezivanje na staklo i folija se više ne može premjestati ili repozicionurati. Koristi se u pravilu za postavljanje folija na interaktivne stolove i kioske.
 •       Removable mounting - Pomična / premjestiva montaža. Pri tom se koristi tanki film ( clim foil ) koji se nanosi prije postavljanja interaktivne folije. U pravilu se koristi za maloprodajne trgovine i izloge.

Ako se interaktivna folija koristi za rear projekciju ( projektor je u objektu ) i uz to se želi da se ta folija nekad može preseliti na drugo mjesto ( remove mounting ), redosljed postavljanja folija je gledajući od stakla bio bi : staklo --> clim folija  --> interaktivna folija --> film za rear projekciju

 

 

   

Smart Technologies

SMART_Board_SBM680E.jpg
   

AVOCOR

Vividtouch logo.jpg
   

Panasonic

panasonic_logo.jpg
   

Aastra

aastra_logo.jpg
   
© ALLROUNDER